VOF van Tol

  Grondverzet

Een groeiende tak binnen ons bedrijf is de tak grondverzet. In het jaar 2000 werd de eerste grondkipper aangekocht, waarmee de basis voor het grondverzet gelegd werd. De eerste ervaringen werden opgedaan en daarmee kwam ook de vraag naar uitbreiding van het machinepark.
Om een breder scala aan diensten aan te kunnen bieden werd het machinepark in de loop der jaren uitgebreid met twee minigraafmachines, twee grondkippers, waterwagens, kilverbord en een rolbezem. Uit werken met bovenstaande machines is in de loop der jaren een brede ervaring opgedaan, waardoor wij garant kunnen staan voor het leveren van kwalitatief goed werk.

Naast ons bestaande machinepark kunnen wij uiteraard op uw verzoek diverse machines en/of toebehoren in huren om zo aan uw wens te kunnen voldoen.

   Overdrukinstallatie t.b.v. saneringswerken

Ook beschikken wij over een overdrukinstallatie op zowel tractoren als de mini/midigravers. Zo kan onder andere een tractor en kipper, waterwagen, etc. worden uitgerust met een overdrukinstallatie, welke bescherming biedt tegen bijvoorbeeld asbestvervuiling bij saneringswerkzaamheden.

  Milieugekeurde machinisten/grondwerkers tbv saneringswerken

Onze machinisten, chauffeurs en grondwerkers hebben een milieukeuring ondergaan. Dit is allereerst een vereiste om te mogen werken met machines welke uitgerust zijn met een overdrukinstallatie. Daarnaast is het ook een vereiste voor grondwerkers welke bij saneringen betrokken zijn. Ons personeel is ook in te huren zonder onze machines.

  Grondtransport

Voor het transporteren van diverse materialen beschikken wij over 3 Beco zwaar transport grondkippers:
- Beco 140. 14 tons kipper met een inhoud van circa 10 m3.
- Beco 180. 18 tons kipper met een inhoud van circa 12 m3.
- Beco 200. 20 tons kipper met milieukleppen en een inhoud van circa 14 m3.
Deze kippers kunnen worden geleverd in combinatie met een tractor met overdrukinstallatie ten behoeve van o.a. saneringswerkzaamheden.

  Graafmachineverhuur(mini/midi):

2 Tackeuchi minigravers worden ingezet om verschillende graaf en hijswerken uit te voeren:
- Tackeuchi TB 150 5-tons midigraver uitgerust met overdrukinstallatie voor o.a.
   saneringswerkzaamheden.
- Tackeuchi TB 125 2,8 tons minigraver eveneens uitgerust met overdrukinstallatie.
Beide machines kunnen naast de standaardbakken worden uitgerust met een sorteergrijper, sloophamer, knijperbak en trilblok. Daarnaast kunnen de graafmachines eveneens worden uitgeruste met een 2,5 meter maaikorf of 2 meter baggerbak met of zonder verlenggiek. Zeer geschikt voor het reinigen van watergangen op moeilijk te bereiken plaatsen.

 Waterwagen

Twee waterwagens zijn aanwezig binnen ons machinepark:
- Joskin waterwagen 9m3.
- 5 m3 waterwagen.
De waterwagens zijn uitgerust met diverse slangen en koppelingen om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Ook de waterwagens kunnen worden geleverd met een tractor met overdrukinstallatie.

  Rolbezem

Ook beschikken wij over een 2,5 meter brede rolbezem waarmee eventueel in combinatie met een waterwagen wegen en terreinen kunnen worden schoongeveegd. Vanzelfsprekend kan deze dienst aangeboden worden in combinatie met een tractor met overdrukinstallatie.

  Lasergestuurd kilverbord

Het lasergestuurde kilverbord is 3-5 meter breed en is uitgevoerd met dubbele taludverstelling. Zo kunnen de percelen, velden, bouwterreinen, bouwwegen, etc. exact in de gewenste vorm worden afgeleverd. Het kilverbord is eveneens uitgerust met een dubbele laser (zender). Hiermee is bijvoorbeeld een sportveld in één keer in nokvorm te brengen.